25 mars 2009

Studietur til Frankrike


Hordaland Sogelag arrangerer studietur til Normandie 23. - 30. juli 2009. Her kan du lese mer om turen og få informasjon om hvordan du melder deg på.

Utdrag fra invitasjonen:
"Normandie er delt i to regioner, Haute-Normandie og Basse-Normandie, med i alt 5 departementer i Nord-Frankrike, ved Den engelske kanal. Hovedbyene er Rouen og Caen. Normandie har lavt, bølgende og fruktbart landskap, stort husdyrhold og fruktdyrking. Området har fått navnet sitt etter normannerne, med andre ord, etter Vikingene som hjemsøkte området på 800-tallet. I 911 fikk normannerne landet i len av Karl den enfoldige, med Rollo, kjent som Gange-Rolv, som hertug. I 1066 gjennomførte Vilhelm Erobreren erobringen av England fra Normandie. Området er kjent fra nyere historie som området under andre verdenskrig der de allierte startet invasjonen av Vest-Europa ved å gå i land på strendene i Normandie den 6. juni 1944.
Oppholdet blir to steder, i Caen og i Rouen.
Caen, som var hovedstad i hertugdømmet Normandie i Wilhelm Erobrerens tid, er rik på severdigheter fra 1000 tallet til museet Memorial som er tillegnet freden.
Rouen er den historiske hovedstaden i Normandie og i dag regionhovedstad i Haute-Normandie. Dette var en av de største og mest suksessrike byene i middelalderen. Det var her Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431.
Glem ikke å smake på epledrikken Calvados når dere er i Normandie."

Ingen kommentarer: